Ukas vin Château Bellevue Monbazillac

Château Bellevue Monbazillac

Varenummer: 2092401

Kr: 154.9 ,-

Dyp gyllen farge. Aromatisk duft av aprikos, modne epler, honning, nøtter og et flott botrytispreg. I munnen er vinen søt, men med en balansert friskhet. Aprikos og honning også i munnen. Lang behagelig ettersmak hvor du sitter igjen med en behagelig søt følelse.

Château Bellevue er en søt dessertvin som passer til lette desserter. Prøv den til fruktbaserte desserter, foie gras eller blåmuggoster så som Roquefort.

Land/distrikt: Frankrike, sørvest, Monbazillac

Druer: 80 % Semillon, 20 % Muscadelle

Innhold: Alkohol 13.50 %, Sukker 129.00 g/l, Syre 5.30 g/l

Produsent: Ch. Bellevue

Hånplukkede, delvis botrytiserte druer fra vinmarker med kalkholdig leire. Druene blir videre sortert før en nennsom pressing og gjæring på ca 20 grader i temperaturkontrollerte ståltanker. Vinen modnes så en kort periode på ståltanker for å sette seg og så 6 måneder på flaske før salg.

Vignobles Jajonie er en familiedrevet vinprodusent som i dag eier 4 vingårder i Sør-Vest Frankrike, nærmere bestemt Bergerac og Monbazillac. Det er i dag Mr. Gerard Lajonie som styrer skuta. Han tok over familiegården, Chateau Pintouquet i Bererac fra foreldrene i 1962. Familien Lajonie hadde da produsert vin her i 3 generasjoner. Han har kjøpt opp 2 andre gårder etter han tok over, bl.a Ch. Bellevue i Monbazillac. Dette ga han muligheten til å lage dessertvin i tillegg til rød, hvit og rosevin som han produserer på de andre eiendommene.

 

Kommentarer er lukket.