Ukas vin Beaujolais

Beaujolais

Er en lett rødvin. Navnet på denne vinen kommer av navnet på vindistriktet og appellasjonen Beaujolais, som er den sørligste delen i storområdet Burgund i Frankrike

Historien sier at Beaujolais Nouveau har røtter tilbake til starten av 1900-tallet da de første viner ble sendt ned elven Saône til restaurantene i Lyon. Da den ankom ropte de; ”Le Beaujolais Est Arrivè!”, og de drakk vinen med en gang som en feiring av en vellykket innhøsting. I dag er rundt en tredjedel av regionens produksjon solgt som Beaujolais Nouveau, noe som også har blitt et markedsførings navn. Vinen lanseres hvert år på den tredje torsdagen i november.

 

I Beaujolais lager man mest rødvin, men har en liten produksjon av hvitvin. Rødvinen lages på den blå druetypen Gamay, en drue som tilpasser seg fint til de ulike forholdene i Beaujolais-distriktet.

Beaujolais Nouveau er den mest populære ”vin de primeur”, fermentert bare noen få uker før den offisielt frigis for salg.

Loven sier at druene må innhøstes for hånd. Dette fordi Beaujolais lages ved å bruke ”karbonmaserasjon”; fermentering med hele bær som fremhever frukt aromaer uten utpressing av bitre tanniner fra drueskallet. Ikke alle viner herfra gjennomgår denne prosessen, men for Beaujolais Nouveau gjelder denne metoden.

wikipedia


Beaujolais-Villages Nouveau 2012

Kr. 145,-

Land: Frankrike, Burgund

Druer: 100 % Gamay

Klar rødlilla. Fin ung duft av røde og mørke bær samt litt jordsmonn.

Middels fyldig, god frukt, fin syre og frisk avslutning.

Passer til: Hvit fisk og sushi

Beaujolais Nouveau 2012

Kr. 139,-
Druer: 100 % GamayLand: Frankrike, Burgund

Klar kald rødlilla. Ung fersk duft med fine blomster, jordbær og bringebær.
Bløt og fruktig anslag, god sødme og fin syre. Munnfølelsen er saftig med en fin avslutning.Passer til: Asiatisk mat, salater, fransk pai med for eksempel ost og skinke!

Produsent

Maison Joseph Drouhin ble etablert i 1880 i Beaune. I den kalde og mørke kjelleren, som en gang tilhørte Kongen av Frankrike og Hertugen av Burgund, modner Grand og Premier Cru viner på fat. Eiendommen som er nesten 70 hektar er plantet med Pinot Noir og Chardonnay og er betegnet som en av de mest betydningsfulle Premier og Grand Crus i Côte de Beaune, Côte de Nuits.

Robert Drouhin falt for Chablis ved sitt første besøk der. Etter mye forskning og undersøkelser av gamle kart, samtaler med gamle vinmarkseiere og smaking av gamle viner bestemte Robert Drouhin seg for å kjøpe noen av de beste parsellene. Spesielt bra er de i Vauvillien. Joseph Drouhin eier i dag hele 40 hektar i Chablis, hvorav ca. 3 hektar er Grand Cru og ca. 7 hektar er Premier Cru.

Joseph Drouhin er en av Burgunds aller ypperste produsenter og er verdenskjent for å være kompromissløs i sine krav til kvalitet og dedikasjon til tradisjonell Burgund-stil.

www.drouhin.com
www.drouhin-vaudon-chablis.com

Kommentarer er lukket.