Ukas vin Zeni

Produkter fra Zeni

Hvitvin

Soave Classico Vigne Alte

Varenummer9926401

Kr. 119,-

Strå gul på farge. På duft er den delikat, floral og intens. Elegant på smak med grønne toner. Lang lett finish

Passer til fiske retter, hvitt kjøtt og risotto med skalldyr.

Land/distrikt: Italia, Veneto, Soave

Duer: Garganega Bianca 85 %, Trebbiano 5 %, Chardonnay 10 %

Innhold: Alkohol 12,50 %. Sukker: 5,00 g/l. Syre: 5,60 g/l

Druene plukkes for hånd med nøye utvelgelse av modenhet. Gjæres med temperatur kontroll og deretter lagres den i ståltanker.

Rødvin

Valpolicella Classico Vigne Alte

Varenummer: 9926701

Kr. 129,-

Fargen er rubin rød og har en elegant og fløyelsaktig duft med hint av frukt og høy. På smak er den fruktig, balansert og harmonisk.

Passer til grillet kjøtt, pasta retter og ost.

Land/distrikt: Italia, Veneto, Valpolicella
Druer: Corvina 70 %, Rondinella 20 %, Molinara 10 %
Innhold: Alkohol 12,50 %. Sukker: 5,00 g/l. Syre: 5,80 g.

Vinen er fra deres «Vigne Alte» rang. Som er en rekke viner av nøye utvalgte og håndplukkede druer som har oppnådd sin optimale modning. Vinen gjennomgår tradisjonell gjæring etterfulgt av 6-8 dager maserasjon. Lagres på eikefat og en kort periode i ståltank.

Valpolicella Classico Superiore Ripasso Marogne

Varenummer: 9926501

Kr. 159,-

Fargen er dyp rubin rød. Fyldig og elegant på duft, med innslag av lær, eik, mørk furkt og hint av mørk sjokolade og krydder. Fruktig og tørr på smak med god fylde og syrestruktur, fløyelsmyk lang fantastisk ettermsmak.

Passer til grillet rødt kjøtt, pasta retter og ost.

Land/distrikt: Italia, Veneto, Valpolicella

Råstoff: Corvina 60 %, Rondinella 30 %, Molinara 10 %

Druer: Alkohol 14,00%. Sukker: 6,00 g/l. Syre: 5,60 g/l

«Margone Selection» er en rekke viner som kommer fra nøye utvalgte druer med lavt utbytte per hektar. Druer er nøye selektert og håndplukket. De gjennomgår en traditionel gjæring og etterfulgt av maserasjon i 10-15 dager. Vinen gjennomgår også en traditionell «Ripasso metode» for at vinen skal få sin Ripasso stil. Tørkede druer som Amarone vinen lages på, tilsettes vinen og gir dermed vinene en tyngre og fyldigere stil. Vinen lagres på eikefat i 10-12 mnd, avhengi av årgang, deretter får vinen ligge på ståltank en kort periode.

 

Amarone della Valpolicella Classico Vigne Alte

Varenummer: 9926301

Kr. 289,-

Vinen har en mørk rubinrød farge. På duft er den elegant med toner av frukt og hint av kakao, krydder og mørk sjokolade. Mye av duft gjentas på smak samtidig som den er harmonisk elegant med lang deilig ettersmak. Åpnes eller dekanteres gjerne ca 30 min før servering.

Passer til kraftige kjøttretter, vilt og ost.

Land/distrikt: Italia, Veneto, Valpolicella

Druer: Corvina, Rondinella, Molinara

Innhold: Alkohol 15,50 %. Sukker: 8,00 g/l. Syre: 5,60 g/l.

Vinen er fra deres «Vigne Alte» rang. Som er en rekke viner av nøye utvalgte og håndplukkede druer som har oppnådd sin optimale modning. Druene tørkes over en periode på 4-5 mnd får å oppnå en høy konsentrasjon av sukker, aromaer og glyserin. Deretter gjæres vinen på tradisjonell vis og en 3-4 ukers maserasjon. Lagres på eikefat i 2-4 år, avhengi av årgang.

Historien om familien Zeni

Vin historien til Zeni familien begynte allerede på 1800-tallet da Bartolomeo Zeni, en profesjonell transportør i de dager, fraktet vin og andre råvarer til byene rundt Gardasjøen. Han begynte så smått med å selge vinen. Vin handelen ble da videreført til hans sønn Gaetano og deretter til hans sine sønner Faustino og Ernesto. Disse to brødrene videreutviklet det bestefaren hadde startet med til en liten vinproduksjon lokalisert i Garibaldi, hjertet av Bardolino. De var begge ansvarlige for den daglige driften, med Faustino som ansvarlig for vingården og Ernesto med ansvar for vinifikasjonen.

Etter andre verdenskrig var vinetterspørselen stor også utenfor Italia, og da kom Gaetano, sønn av Faustino, inn i bildet etter hans fars død, hvor han startet å jobbe med sin onkel Ernesto. Gaetano hadde nye ideer for firmaet. Han ville beholde den gode kvaliteten de var kjent for, men styre unna blandingen av druer fra forskjellige vingårder som de tidligere hadde gjort, og faktorer som mikroklima, plantetetthet og værforhold fikk en større betydning.

I 1966 fikk firmaet et løft både med tanke på kvalitet og det teknologiske utstyret. I 1989, etter onkel Ernestos død, tok Gaetano over familiebedriften og dedikerte seg fullt og helt til bedriften.

Gaetano Zeni fikk tre barn; Fausto, Elena og Federica, og etter hans død tok barna hans over bedriften med samme dedikasjon, kvalitetsmål, entusiasme og engasjement, forståelse og lidenskap for vin og kultivering som faren.  I dag er Zeni`s vingård lokalisert i Bardolino, på skråningen langs østsiden av Garda sjøen.

Her i hjertet av vinområdet Bardolino, blir druene plukket med høyst forsiktighet og utvelgelse, fra egne vingårder og leide vingårder. De kjøper også druer fra lokale druedyrkere som de har samarbeidet med i mange år. Kun de beste druene kan resultere i vin med en fantastisk karakter som gjengir dens unike terroir.

Den solide utviklingen både i produksjonsprosessene og i selskapets ledelse, medførte at vingården ble kvalifisert til å oppnå UNI ISO 9001:2000 kvalitetssertifisering.

www.zeni.it

 

Kommentarer er lukket.